Hoe het allemaal begon.

 

Hoe het begon …

Hi! Ik ben Félicie, een 28-jarige met een liefde voor reizen, mode en kinderen. Ik studeerde in 2016 af aan de modeacademie en ontdekte tijdens mij studie dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrietakken ter wereld is.  Ik raakte geïnteresseerd in sustainable en slow fashion en ging me verdiepen in duurzaamheid. De impact van (duurzame) kledij op het milieu en op onze aarde is gigantisch, maar helaas nog veel te weinig bekend. Tijd voor verandering, dus!

En waar beter dan te beginnen bij de allerkleinsten? Als kind speelde ik altijd al kinderwinkel. Ik was - en ben nog steeds - geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met de komst van een baby. Mijn mama struinde vroeger alle babywinkels in de buurt af voor hun catalogussen, die ik vervolgens in ‘mijn winkel’ kon gebruiken. Aan de verkopers die toen ongetwijfeld dachten dat mijn mama ondertussen 15 kinderen had: bedankt voor jullie geduld en om mijn dromen mee waar te maken …

want ondertussen hoef ik niet meer te doen alsof: na jaren ervaring te hebben opgedaan in mijn webshop, opent de enige echte Petit Féliz-winkel in maart 2021 eindelijk zijn deuren!

Bij Petit Féliz combineer ik mijn beide passies om jonge ouders te kunnen helpen bij het aanvullen van hun baby-uitzet. Ik hou ervan ouders te informeren zodat zij duurzame keuzes kunnen maken. Ik kies de merken waarmee ik samenwerk zorgvuldig uit, en werk ook graag samen met Belgische ondernemers.

Ik hoop dat Petit Féliz jullie mag inspireren! Heb je vragen, opmerkingen of wil je deel uitmaken van ons verhaal? Stuur me een berichtje!